Nieuw bestuur Jeugdraad Brugge wil jongeren op openbare plaatsen zien zwemmen

22/09/16 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:51

De Jeugdraad Brugge heeft een nieuw bestuur. Aan het hoofd staat de 28-jarige Dimitri Popelier die Yannick Ranson als voorzitter opvolgt.

Nieuw bestuur Jeugdraad Brugge wil jongeren op openbare plaatsen zien zwemmen

© Benny Proot

Net voor het zomerreces besloot het vorige bestuur van de Jeugdraad Brugge om de handdoek in de ring te gooien. Samen met voorzitter Yannick Ranson namen nog vijf leden afscheid. Hiermee werd een tijdperk van bijna vijf jaar afgesloten. Eind vorige week werd het nieuwe bestuur aangesteld. Dimitri Popelier (28) is voorzitter, Karen Moonen (23) ondervoorzitter, Elvier Roegiers secretaris, Lieselot De Deurwaerder (27) communicatieverantwoordelijke en Simon Pille (17) penningmeester.

Ooit was Popelier lid van de Vlaamse Jeugdraad en van de Vlaamse Commissie Jeugd Vandaag werkt hij voor het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust in Brussel. Als voorzitter gaat hij resoluut voor een jeugdig beleid in Die Scone. "We gaan een aantal thema's uitwerken, zoals het warm maken van jongeren naar de Jeugdraad, kansarme en -rijke groepen, mobiliteit, ook 's avonds en in het weekend, en de tien punten die door de vorige Algemene Vergadering opgelijst werden", licht Popelier toe. "Na de onthulling van de eerste openbare barbecue in het Baron Ruzettepark willen we nagaan hoe we hier verder gevolg aan kunnen geven."

Moonen maakt deel uit van de FOS 209 'De Vrijbuiters', die hun lokaal hebben in de Daverlostraat 140. "Van februari tot mei heb ik in het kader van mijn opleiding Sociaal Beleid stage gelopen bij de Jeugddienst Brugge", schetst Moonen. Roegiers, die Cultuurmanagement gestudeerd heeft, maakt deel uit van dezelfde scoutsafdeling als Moonen. "Mijn studies vind ik een goede insteek om me voor de jeugdraad te engageren", motiveert Roegiers. De Deurwaerder en Popelier kennen elkaar al sinds ze school liepen in de Frères. Deze 28-jarige Brugse studeerde Journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Een taak als communicatieverantwoordelijke van de Jeugdraad Brugge zou dus een kolfje naar haar hand moeten zijn. "Ik ben geen lid van een vereniging en vertegenwoordig mezelf. In die hoedanigheid wil ik ook de stem vertolken van de niet-georganiseerde jeugd", vertelt Lieselot.

Pille zat in de leiding van KSA Frassati met basis in de Venkelstraat 6. "Vanuit die invalshoek wil ik een open platform creëren waar elke jongere zijn zegje kan doen. Het zou mooi zijn als ook de politiek dit oppikt", luidens Pille.

Schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) hoopt op een constructieve samenwerking met het versbakken bestuur. "Ik sta voor open en directe communicatie, zowel op onze driemaandelijkse, structurele beraadslagingen als op persoonlijk vlak. Aarzel dus niet om mij of de Jeugddienst aan te spreken", gaf hij de bestuursleden mee.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!