Na 40 jaar eindelijk eigen speelplaats voor De Klimrank in Poperinge

Burgemeester Christof Dejaegher, Lisa Notredame, Stefan Deconinck, Allison Lermyte, Chantal Blanckaert, Sofie Vanderhaeghe, Elise Carpentier, Ann De Coutere, Skaïllan Sabbe, Sylvie Behaeghel en directrice Greet Ryckoort.
Redactie KW

Vrijdagavond werd de nieuw aangelegde speelplaats van de school voor buitengewoon lager onderwijs De Klimrank in de Deken De Bolaan officieel ingehuldigd.

Directrice Greet Ryckoort: “Na 40 jaar kunnen onze kinderen (van 6 tot 13 jaar) eindelijk terecht op een eigen speelkoer, omgeven door banken en speeltuigen. Vroeger moesten wij altijd verhuizen naar de koer van het college voor de speeltijden, en over de middag konden wij alleen terecht bij de kinderopvang Hopsakee. In totaal hebben we 83 leerlingen, verdeeld over een zevental groepjes. Het zijn kindjes met een leerstoornis of een lichte mentale retardatie. Onze grootste troef is dat we de jongste kindjes, die op zes jaar nog niet echt schoolrijp zijn voor het ‘gewone’ basisonderwijs, na een overstapklasje, terug in dat ‘gewone’ onderwijs kunnen onderbrengen. Dat lukt in heel wat gevallen, en daar zijn wij fier op! Onze school is echt een warm nest, waar alle ‘gelijkaardigen’ volop aan hun trekken komen.” Het feest werd afgesloten met een barbecue voor meer dan 400 sympathisanten.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier