Na 10 jaar bouwplannen heeft Duizend+Poot Sint-Eloois-Vijve eindelijk nieuwe lokalen

Redactie KW

Tot zaterdagavond werd er nog hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de officiële opening van de nieuwe lokalen en de vernieuwde turnzaal en refter van de Vrije Basisschool Duizend+Poot in Sint-Eloois-Vijve

Het resultaat mag best gezien worden en iedereen was tevreden dat er eindelijk een einde kwam aan het bouwdossier dat in 2006 opgestart werd. Het werd inderdaad een werk van lange adem. De plannen moesten trouwens opnieuw bekeken en bijgestuurd worden toen de zusters beslisten om het klooster te verlaten en het gebouw ter beschikking te stellen van de school.

In 2013 vond de aanbesteding plaats en er werd begonnen met de bouw van een nieuw kleuterblok op de plaats waar het klooster stond. Er kwam echter een kink in de kabel toen de aannemer in oktober 2014 failliet ging waardoor de werken tien maanden stil lagen.

Eén groot bouwwerf

Daarna ging de nieuwe aannemer van start en de eerste prioriteit was de afwerking van het kleuterblok, dat in februari al in gebruik genomen werd. In april en juni had de school veel weg van een bouwwerf omdat toen ook meerdere lokalen, de refter en de turnzaal aangepakt werden. De kleuterspeelplaats werd eveneens aangelegd in de vroegere tuin van het klooster.

In september was alles echter gebruiksklaar en na de afwerking van de laatste details kunnen de leerlingen en het personeel nu terecht in een volledig vernieuwde school met ook een nieuwe peuterklas met slaapklas en sanitair blok, een nieuwe refter, de turnzaal die een make-over onderging en nieuwe lokalen voor het secretariaat, de directie en de leraars, terwijl ook diverse klassen een opsmukbeurt kregen. Zondagmorgen werden na 10 jaar bouwplannen dan de nieuwe en vernieuwde lokalen officieel geopend.

(IVD/Foto IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier