MyMachine stelt maquettes van eerste droommachines tentoon

De kinderen kunnen na het uittesten van de machine commentaar geven. We zien enkele kinderen van de Sint-Jansschool uit Menen. © EDB
Redactie KW

Zo’n 800 leerlingen en studenten zijn jaarlijks betrokken bij een project van MyMachine. Het project brengt het lager, middelbaar en hoger onderwijs samen om tot een droommachine te komen. MyMachine oogste de voorbije weken erg veel lof, ook in het buitenland.

Nadat er in het begin van het schooljaar in de lagere scholen gebrainstormd werd van welke machine de kinderen droomden, gingen de hogeschoolstudenten aan het werk om een prototype te bouwen. De maquettes en één game van de deelnemende scholen uit West- en Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant werden deze week aan de bedenkers uit de lagere scholen voorgesteld op de ‘Expo Work in Progress’ in Howest in Kortrijk. De machines voor de leerlingen van de provincies Antwerpen en Limburg worden donderdag in Hasselt voorgesteld.

Vier West-Vlaamse machines

In West-Vlaanderen worden drie droommachines en een game gecreëerd. De uitvinders van het zesde leerjaar van De Ginsteschool uit Oostrozebeke wilden een dansmachine. Deze zal gebouwd worden door leerlingen van het VTI in Tielt. De ruzie-oplosser, naar een idee van de leerlingen van het vierde leerjaar van de Sint-Jansschool in Menen wordt gebouwd door leerlingen van VTI Sint-Lucas Menen en de leerlingen van het vierde leerjaar van de Damiaanschool uit Kortrijk wilden een geheime cocon die zal gebouwd worden in het PTI in Kortrijk.

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Damiaanschool in Kortrijk bij hun droommachine, de geheime cocon.
De leerlingen van het vierde leerjaar van de Damiaanschool in Kortrijk bij hun droommachine, de geheime cocon.© EDB

De kinderen van basisschool Groenheuvel uit Bellegem en de Kleine Kunstgalerij uit Kortrijk zijn dan de uitvinders van de game Greenhill Hero. Voor al deze droommachines en het MyMachine Game komen de ontwerpers uit Howest.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier