Music For Life voor jeugdhuis in Brussel

Redactie KW

Werkgroep Negen van de derde graad van het Sint-Jozefsinstituut in Torhout organiseert naar goede gewoonte de actie Music For Life.

De actie gebeurt dit jaar van maandag 17 tot en met vrijdag 21 februari. De opbrengst gaat naar het jeugdhuis Chicago, een kinder- en jongerenwerking in Brussel.

De West-Vlaamse priester Daniël Alliet, bekend voor zijn inzet voor de kwetsbaren in de hoofdstad, heeft het project ooit opgestart. Intussen staat het jeugdhuis onder de leiding van Bie Vancraeynest, eveneens met West-Vlaamse roots. Drie jaar geleden steunde het Torhoutse Music For Life ook al initiatieven van Daniël Alliet.

Plaatjes aanvragen

“We kiezen ervoor om slechts enkele projecten blijvend te steunen”, zegt leerkracht Joke Lefevere namens Werkgroep Negen, genoemd naar het klassenblok 9 van het college. “Een aantal projecten is verder van huis en bevindt zich in Bangladesh, Haïti en Guatemala. De opbrengst van vorig jaar voor een naaiatelier in Guatemala heeft nu al resultaat, want het atelier is zo goed als af.”

Aan het concept van Music For Life is er weinig of niets veranderd. Twee presentatoren – beiden leerlingen van de derde graad – praten ‘s morgens, ‘s middags en tijdens de speeltijden plaatjes aan elkaar, die op school gedraaid worden door dj’s uit eveneens de derde graad. Dit jaar zijn de presentatoren Leentje Verslyppe en Karen Slosse. Het aanvragen van de platen gebeurt tegen een kleine vergoeding, die uiteraard voor het gesteunde project bestemd is. De tweede manier om geld in te zamelen, is het organiseren van klasacties. En daarnaast daagt collegedirecteur Paul Vanthournout de leerlingen uit om samen moeilijke opdrachten te vervullen, waar dan een financiële compensatie tegenover straat. Die opdrachten zijn elk jaar leuk en origineel, maar voorlopig is de inhoud ervan nog niet bekend. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier