Mounia maakt lekkerste taart van Kortrijk tijdens ‘Junior Kitchen Battle’

We zien alle deelnemers met winnares Mounia als tweede van links. © JVGK
Redactie KW

Zaterdag vond met de ‘Junior Kitchen Battle’ het eerste deel plaats van ‘Het Lekkerste Weekend’ van Kortrijk. Winnares werd Mounia met een ‘rode taart’.

Zaterdag wasKortrijk opnieuw de lekkerste stad van Vlaanderen met de tweede editie van ‘Het Lekkerste Weekend’. Dan vond de ‘Junior Kitchen Battle’ plaats, een wedstrijd waarbij Kortrijkse kinderentussen 6 en 13 jaar een nieuw Kortrijks dessert moeten maken. Abby, Britt, Djunaid, Febe, Houdaifa, Mounia, Nand, Stan, Tiemen en Victor streden voor de eer. Derde werd Stan, tweede Nand en eerste werd Mounia. “Ik ben heel tevreden”, glundert ze. Mounia maakte een grote ‘rode’ taart met aardbeien. “De combinatie van de aardbeien met rabarber is een goede vondst”, zegt co-jurylidvoorzitter chef patissier Niek Bossaert, die samen met leerlingen van de Kortrijkse Hotelschool Rhizo, de kinderen coachte. Jules Van Mol, de winnaar van vorig jaar, was eveneens co-juryvoorzitter. “Het was een moeilijke keuze want alles was heel lekker. Iedereen heeft echt zijn of haar best gedaan. Unaniem hebben we de ‘rode’ taart gekozen wegens de gedurfde smaakcombinatie en de mooie presentatie”, zegt hij.

VERDER DOEN

Mounia (10) heeft enkele keren thuis geoefend. “Mama en papa hebben geproefd en ze vonden het lekker”, zegt Mounia, die erg graag bakt. “Ik maak ook koekjes en cake en een beetje van alles. Ik denk dat ik later verder doe in die richting.” Net zoals alle kinderen kreeg de winnares een grote goodiebag met tal van verrassingen. Daarbovenop kreeg ze nog een grote zak met tal van spelletjes, vrijkaarten en nog meer verrassingen. Na de bekendmaking van de prijs was er een optreden van jeugdband Jeuk. Zondag vindt de Kitchen Battle plaats met zes burgemeesters en elk hun topchef die de degens kruisen. Zij moeten het beste gerecht maken om de ‘Gouden Kitchen Battle Kookpot’ in de wacht te slepen. Een eminente jury onder leiding van de Boxy-tweeling zal oordelen over creativiteit, originaliteit, smaak en het West-Vlaamse karakter. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier