Mondiale dag van het VTI in Veurne in teken van Kom op tegen Kanker

21/04/17 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:53

De leerlingen konden hun steentje bijdragen door een cyclocrossparcours af te leggen.

Mondiale dag van het VTI in Veurne in teken van Kom op tegen Kanker

Het VTI van Veurne organiseert ieder jaar een mondiale dag. Dit jaar stond die dag in het teken van 'Kom op tegen Kanker'.

Koen Bostyn, studiemeester-opvoeder, neemt namelijk deel aan de 1.000 km. van 'Kom op tegen Kanker', de langste fietstocht van Vlaanderen. Hiervoor moet hij een aanzienlijk startbedrag bijeen te krijgen, dat hij al ruimschoots bijeen spaarde. Ook de school wil deze organisatie een warm hart toedragen en organiseerde op vrijdag 21 april een mondiale 'Kom op tegen Kanker'-dag.

Een 450-tal leerlingen van de school werd gemobiliseerd om tegen sponsoring van 1 euro een cyclocrossparcours af te leggen. De organisatoren hopen op deze manier een bedrag van 2.500 euro bijeen te fietsen. Ook ouders van leerlingen en sympathisanten van de school konden hun steentje bijdragen door het parcours met hindernissen, dat aangelegd is tussen de Lovaart en de Iepersesteenweg, af te leggen. "'Ongetwijfeld wordt het parcours voor niet geoefende fietsers een lastig avontuur, maar in vergelijking met de mensen die dagelijks moeten strijden tegen deze vreselijke ziekte, stelt dit natuurlijk niets voor", zegt Koen Bostyn.

Ook op de speelplaats van de school werden nog tal van activiteiten georganiseerd ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'.

(JT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!