Modeshow in het teken van sporen in Izegemse Instituut de Pélichy

De leerlingen showen hun zelfgemaakte creaties. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

De jaarlijkse modeshow van Prizma Campus Instituut de Pélichy strijkt dit keer neer op twee locaties: stadsmuseum Eperon d’Or en de zolder van verlichtingsproducent Luxendi. Thema dit jaar is ‘ontspoort’ en dat komt op allerlei vlakken terug in de shows op 24 en 25 mei.

De leerlingen van de modeafdeling hebben de traditie om op het einde van het schooljaar hun zelfgemaakte creaties aan het grote publiek te tonen. Sinds enkele jaren doen ze dat op locatie. Zo waren drukkerij Strobbe, het voormalige gebouw van de belastingsdienst en het leegstaande klooster Avé Maria al het decor voor de catwalk. “Dit keer starten we in museum Eperon d’Or”, vertellen leerkrachten Peter Roose en Marieke Ghys, die samen met Charlotte Deraedt en Dave Willems alles in goede banen leiden.

“We wilden enkele jaren geleden al onze modeshow in het museum laten plaatsvinden, maar het was toen nog niet af. Met Eperon d’Or als decor kwamen we al gauw uit op het thema ‘ontspoort’. Enerzijds is er natuurlijk de link naar de gulden sporen, anderzijds is de spoorweg vlakbij en die steken we halverwege de show ook over. Het publiek start in het museum en krijgt op vier locaties, die we tot perron omdopen, de leerlingen en hun creaties te zien. Daarna is het pauze en trekt de modeshow over de spoorweg naar de zolder van verlichtingsproducent Luxendi in de Nederweg. Tijdens de pauze gaan de leerlingen in een busje naar daar. Wat later leggen toeschouwers hetzelfde traject te voet af. Onderweg volgen ze een spoor van kaarslichtjes. Langs het parcours zorgen enkele straatmuzikanten voor wat sfeer. Onze 45 leerlingen zorgen op beide locaties voor een mooie show en defileren op de catwalk”, besluit Peter. (vadu)

De modeshow vindt plaats op donderdag 24 mei om 19.30 uur en op vrijdag 25 mei om 20 uur. Tickets kosten 8 euro en zijn te koop via ariane.vercamer@prizma.be en 051 33 79 10. Verzamelen gebeurt telkens aan de ingang van het museum in de Prins Albertlaan 5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier