Miss daagt jeugd uit voor Gullegems verjaardagsfeest

Redactie KW

Miss Gullegem Ischa Pype wil op zaterdag 8 oktober een verjaardagsfeestje houden voor haar vriend het hert, de mascotte van 950 jaar Gullegem. Ze heeft vandaag op 1 oktober alle jeugdverenigingen uitgedaagd om via een soort Fata Morgana het feestje in te kleuren.

De videoboodschap die de jeugddienst op Facebook postte, is klaar en duidelijk. De Gullegemse jeugdverenigingen moeten elk voor een deel van het feestje zorgen. De +13-werking wordt op 8 oktober verwacht met minstens 95 personen die een gewei dragen en/of geschminkt zijn als een hert. KSA Arbeid Adelt moet zorgen voor minstens 95 verjaardagswensen voor het hert: netjes op een kaart gekleefd en met een groepsfoto van de inzenders van de wensen.

KSA De Grietjes moet de feestruimte aan de Dwarsschuur opfleuren met een 70 meter lange tekening die de geschiedenis van Gullegem uitbeeldt. “Zoals het tapijt van Bayeux de Slag om Hastings – toevallig ook in het Gullegemse geboortejaar 1066 – weergeeft”, zegt Ischa. De scouts moeten zorgen voor de muziek: met 95 muziekinstrumenten, waarvan minstens 20 professionele, en een deuntje dat doet dansen en feesten.

Chiro Okido tenslotte moet de lekkerbekken verleiden met een taart van 9,5 meter bij 9,5 centimeter. Ze hebben nu allemaal een week om hun opdracht waar te maken. Het spreekt voor zich dat de steun van minder jonge Gullegemnaars die een handje willen helpen, meer dan welkom is.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier