Miras bundelt CVO’s Westhoek-Westkust, VSPW, Waregem en Hitek

Bernard Dursin (voorzitter raad van bestuur) en Vincent Van Quickenborne mochten het logo onthullen. © JVGK
Axel Vandenheede

Vandaag werd de CVO Miras, de alliante van vier centra voor volwassenenonderwijs, officieel gelanceerd.

Miras bestaat uit CVO Westhoek-Westkust, CVO VSPW Kortrijk, CVO Waregem en CVO Hitek. De naam verwijst naar het Latijnse woord ‘mirare’, wat bewonderen betekent. “In het Italiaans betekent ‘mirare’ onder meer beogen”, stelt de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD), die eregast was op de voorstelling van CVO Miras.

“Samenwerken is een meerwaarde voor elke cursist en medewerker”, stelt Micheline Sandelé, directeur van CVO Westhoek-Westkust. “De alliante biedt meer mogelijkheden om ons samen in de markt te zetten, om regionaal nog sterker aanwezig te zijn, om de ondersteunende diensten te optimaliseren…”

20 locaties

CVO Miras brengt volgende interessegebieden naar voor: creativiteit, economie, HBO5, informatica, Nederlands voor anderstaligen, talen, techniek, tweedekansonderwijs, voeding en zorg & welzijn. De nieuwe CVO telt meer dan 400 medewerkers en meer dan 9.000 cursisten. Er wordt op liefst 20 locaties in West-Vlaanderen les gegeven. Het nieuwe logo bestaat uit de kleuren wit, oranje en zwart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier