Minister steekt in Kortrijk ‘eerste spade’ voor Penta in de grond

Minister Crevits kwam naar Kortrijk voor de eerste spadesteek. © LOO
Axel Vandenheede

In Kortrijk werden de bouwwerken voor de nieuwe Howest-campus Penta officieel opgestart.

Voor die gelegenheid kwam Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) naar de Graaf Karel de Goedelaan. Zij nam plaats in een kraantje op de werf en gaf ‘de eerste spadesteek’. “Vanaf 2020 zullen hier bijna 1.000 studenten onderdak vinden”, aldus de minister. “Het wordt een moderne campus met bijvoorbeeld een groeihuis voor de studenten ergotherapie.”

“Het wordt ook een heel duurzaam gebouw die we als overheid dan ook de nodige subsidies willen geven. Om een voorbeeld te geven: Howest kreeg het volledige bedrag – 1,7 miljoen euro – dat de Vlaamse regering jaarlijks uitreikt aan klimaatvriendelijke projecten.”

School of Arts

Algemeen directeur Lode De Geyter was blij dat de bouwwerken konden beginnen. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost”, vertelt hij. “Toen de plannen bekend raakten, lagen enkele buren dwars. Maar met geduld en overredingskracht is het ons toch gelukt om hen te overtuigen.”

Zo zal de nieuwe campus er aan de voorzijde uitzien.
Zo zal de nieuwe campus er aan de voorzijde uitzien.© GF

“Over twee jaar hebben we een nieuwe, geïntegreerde campus, maar we kijken al verder. We zouden heel graag de School of Arts naar hier halen. In West-Vlaanderen is er nog geen. Ook de uitdaging om vanaf 2019 HBO5-opleidingen (hoger beroepsonderwijs) te organiseren wordt een uitdaging.”

The Penta op de hoek van de Graaf Karel de Goedelaan en de Sint-Martens-Latemlaan zal een vloeroppervlakte van 10.000 vierkante meter hebben. Het wordt een groene campus met een grote ondergrondse verdieping en veel lichtinval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier