Minister Hilde Crevits brengt werfbezoek aan site MMOP in Ingelmunster

Bij aankomst poseerde minister Crevits direct bij enkele leerlingen van VTI Roeselare en verantwoordelijken. © (Foto FODI)
Redactie KW

Woensdagmorgen bracht minister van Onderwijs Hilde Crevits een werfbezoek aan het Milieu- en Mobiliteitsopleidingspark (MMOP) in Ingelmunster, waar 120 genodigden aanwezig waren

Op het vroegere Mandescircuit werkten leerlingen, leerkrachten en diverse partners tijdens de voorbije vijf jaren aan een bouwproject dat volledig in de lijn moet liggen van wat we in 2020 van een BIN-gebouw met instructie- en demoruimte mogen verwachten.

Momenteel is de werf in een afwerkingsfase. Duurzaam bouwen, milieueducatie, vorming en navorming voor een betere mobiliteit krijgen hier een plaats en dit in het kader van levenslang leren. De samenwerking tussen de diverse partners is een uniek project : duurzaam bouwen omdat nieuwe technologie en technieken worden gedeeld. Er wordt geleerd om te ondernemen via steun en via samenwerking met het bedrijfsleven door middel van werkplekleren. De betrokken partijen hebben constant aandacht voor het integreren van het item milieu en ecologie. Na diverse toespraken volgde een werfbezoek Samen bouwen aan 2020.

(PADI)

Minister Crevits, samen met verantwoordelijken van VTI Roeselare, partners van het project en leden van het gemeentebestuur van Ingelmunster.
Minister Crevits, samen met verantwoordelijken van VTI Roeselare, partners van het project en leden van het gemeentebestuur van Ingelmunster.© (Foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier