Minister Crevits start eerste schooldag in MMI Kortemark

© Foto Kurt
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) trekt dinsdag het nieuwe schooljaar op gang. Ze bezoekt op dinsdag vijf scholen, verspreid over Vlaanderen.

Crevits startte haar ronde in het Margareta-Maria-Instituut (MMI) in Kortemark.

Ruim 1,1 miljoen kinderen moeten op 1 september opnieuw naar school. De grootste verandering het komende schooljaar wordt de toepassing van het M-decreet. Dat laat kinderen met een handicap toe voortaan te kiezen voor een normale school.

Dat thema was dan ook het begin van een gesprek met de directie in Kortemark. Voor de school is het decreet niet nieuw. Al jaren besteden ze in het MMI veel aandacht aan zorg en leerlingenbegeleiding. “Dat is ook waarom ik hier start, om te zien hoe de nieuwe maatregelen op het terrein worden omgezet van het eerste jaar tot de integratie op de arbeidsmarkt“, aldus Crevits. Een grote instroom van kinderen is er niet in Kortemark.

Hilde Crevits praatte met blinde leerling Elis Vandepitte ivm het M-decreet
Hilde Crevits praatte met blinde leerling Elis Vandepitte ivm het M-decreet© Foto Kurt

Na het gesprek en een bezoekje aan de school sloeg de minister nog een praatje met de leerkrachten en vooral veel leerlingen. Met het luiden van de bel trok Crevits het nieuwe schooljaar onder veel gejoel op gang.

Straks bezoekt de minister nog vier scholen, waarmee ze tegelijk alle onderwijsnetten aandoet.

(BELGA/Foto’s Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier