Minister Crevits opent nieuwe sporthal van Vrije Middelbare School in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Anderhalf jaar nadat Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits naar de Roeselaarse VMS kwam voor de eerstesteenlegging van de nieuwe sporthal, mocht ze die deze week officieel inhuldigen. Ze werd daarbij geassisteerd door de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq.

Stipt op tijd arriveerde minister van Onderwijs Hilde Crevits aan de Vrije Middelbare School in Roeselare. De nieuwe sporthal was tot de nok gevuld met genodigden uit de politieke, economische, geestelijke en onderwijswereld en met de leerlingen van de VMS. Vooral de aanwezigheid van deze laatste groep deed de minister deugd en dat benadrukte ze ook in haar korte toespraak. Ze stipte ook nog aan dat er een heuse inhaalbeweging bezig is en dat ze al tien nieuwe scholen in Vlaanderen heeft mogen inhuldigen de afgelopen week.

De Roeselaarse burgemeester Kris Declercq was vooral verheugd over de goede samenwerking tussen de stad en het Roeselaarse onderwijsveld. De nieuwe VMS-sporthal wordt na de schooluren immers gebruikt door volleybalclub Knack Roeselare en handbalclub Knack Roeselare, die er trainen en ook hun competiewedstrijden spelen.

Met een choreografie van alle leerlingen en een eigen VMS-tekst op ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake, gevolgd door een sportieve work out voor de hele school, werd de plechtigheid afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier