Minister Crevits onder indruk van werf op Campus Ter Zee

Minister Hilde Crevits volgde de rondleiding in het gezelschap van Marc Dillen (Vlaamse Confederatie Bouw), Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!), Johan Heemeryck en Peter Temmerman (aannemers Alheembouw), Philippe Monserez (Scholen van Morgen) en Xavier Defrancq van Scholengroep aan Zee. © Johan
Redactie KW

Naar aanleiding van Open Wervendag bezocht minister voor Onderwijs Hilde Crevits op zondagmiddag de scholensite GO! Campus Ter Zee.

Het schooldomein bevindt zich langs de Maurits Sabbestraat en de Schapenstraat in Stene (Oostende). De bestaande infrastructuur wordt er uitgebreid met twee nieuwbouwprojecten: een nieuwbouw voor de school voor Buitengewoon Onderwijs Ter Zee en een nieuwe technische school. Het KTA1 en het CDO (deeltijds onderwijs), gelegen aan het station en de Ieperstraat, verlaten hun huidige locatie. Het nieuwbouwproject van GO! Campus Ter Zee heeft een gebouwoppervlakte van meer dan 7.000 m². De kostprijs bedraagt 17,6 miljoen euro. De afwerking is voorzien over een klein jaar.

Door het regenweer daagden er wat minder geïnteresseerden op, maar de rondleidingen lokten toch heel wat nieuwsgierigen. Minister Hilde Crevits was aangenaam verrast: “Deze werf past in de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen. De verouderde infrastructuur maakt plaats voor een comfortabel en duurzaam gebouw voor leerlingen en onderwijzend personeel uit de ruime regio”, aldus nog Hilde Crevits.

(BVO – foto Johan)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier