Minister Crevits laat kurken knallen bij opening Kortrijkse Hotelschool

Met een glaasje champagne werd de nagelnieuwe hotelschool officieel geopend. © EDB
Redactie KW

De gloednieuwe Rhizo Hotelschool Kortrijk werd maandagavond officieel geopend. Het nieuwe gebouw werd op 1 september in gebruik genomen. Minister Crevits mocht de school openen door een champagnefles te sableren.

Tijdens een panelgesprek spraken de architect, directie, leerlingen, een ouder, het personeel en een vertegenwoordiger van Scholen van Morgen over het nieuwe gebouw en de nieuwe manier van werken in de hotelschool. Vooral de grotere keukens, meer materiaal, meer lichtinval en grotere leslokalen zullen in de toekomst het grote verschil moeten te maken. De architect vertelde dat hij voor een grote uitdaging stond door de complexiteit van het langwerpig te bouwen gebouw. De directie sprak over een didactische vooruitgang. “We dragen ook gastvrijheid hoog in het vaandel en werken ook samen met andere partners in Kortrijk. Onze school is een open huis, want Rhizo staat ook voor verbinden.”

https://www.youtube.com/watch?v=danEHEJeLqw

Vier tophotelscholen in West-Vlaanderen

Verschillende keren werd de nadruk gelegd dat er nu vier tophotelscholen zijn in West-Vlaanderen. Volgens cijfers die minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) opzocht, volgen 37 procent van de leerlingen in het studiegebied voeding die richting in West-Vlaanderen. De minister prees de durf van het schoolbestuur om te innoveren en op die manier mee te werken aan de school van de toekomst. Er werd 18,8 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe hotelschool. “Daarvan wordt 13 miljoen euro gedragen door de overheid“, aldus de minister. De verschillende sprekers vergaten echter ook niet dat bij de bouw van de school een kraanman het leven liet en ze spraken dan ook allen hun medeleven uit voor de familie. Als afsluiter van het officiële gedeelte bracht het niet-intentionele koor enkele nummertjes en waren er verschillende rondleidingen door het gebouw.

(EDB – foto EDB)