Mini Velo : fietsdelen voor kinderen van 2 tot 13 jaar

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Roeselare doet zijn faam als fietsstad weer alle eer aan met Mini Velo, een fietsdeelproject voor kinderen. Het is gelinkt aan Eco Velo, de sociale werkvloer van de Kringwinkel.

Het was dan ook op het Stationsplein, waar Eco Velo is gevestigd, dat op woensdag 25 juni het startschot voor Mini Velo werd gegeven. Bedoeling is van op een goedkope manier een fiets ter beschikking te stellen van kinderen, vanuit de vaststelling dat een fiets kopen tegenwoordig al behoorlijk duur is, en dat de kinderen hun fiets al bij al snel ontgroeien.

Vandaar het concept om een fiets op maat te gaan huren, per periode van vier maanden. Na die periode breng je de fiets gewoon even binnen bij Eco Velo, waar hij volledig wordt nagezien, en er ook wordt onderzocht of het kind al dan niet toe is aan een grotere fiets. Per periode van vier maanden betaal je 12 euro, wie een vrijetijdspas heeft telt slechts 6 euro neer.

Wie een kinderfiets of een fietszitje heeft dat hij niet meer gebruikt, mag dit altijd binnenbrengen bij Eco Velo. In ruil krijg je een fietshelm en zijn de eerste vier maanden Mini Velo gratis. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier