Mini Oktoberfeesten in Den Tap in Lendelede

Redactie KW

Zaterdag 28 maart brengen de Studaxen van FC Lendelede de zo bekende Oktoberfeesten uit Munchen naar Den Tap, althans in een miniversie.

“Enkele jaren geleden trokken enkele leden van de Studaxen van FC Lendelede in oktober naar de bekende Bierfeesten in Munchen”, aldus Lieven Samyn. “Vandaar de idee om een dergelijk concept – maar in het klein – in Lendelede te organiseren. We hebben trouwens een expert ter zake in ons midden. Studax Stijn Verbeke woonde immers beroepshalve enkele jaren in de buurt van Munchen en weet als geen ander hoe we onze eigen Bierfeesten – we noemen het ook ‘Fruhlingsfest’ – .het best kunnen doen slagen.

Live muziek

Zaterdag 28 maart start het Fruhlingsfest om 18 uur in zaal Den Tap. “Verschillende bands en artiesten verzorgen de live muziek. De stimmungskapelle ‘Die Original Dorfmusikanten’ is een blaasorkest uit het West-Vlaamse Pittem. De kapel werd opgericht in 1989 en bestaat uit 22 muzikanten, die al jarenlang passioneel bezig zijn met de typische volksmuziek uit de gekende Alpenlanden. Het repertoire bestaat uit originele blaasmuziek uit voornamelijk Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Door de jaren heen is het orkest een begrip geworden in de blaaskapellenwereld en geniet de kapel naam en faam in zowel binnen- als buitenland. Charme- en sfeerzanger Rudi Winters uit Zwevegem is ongetwijfeld synoniem voor ambiance die avond.”

“En dan is er nog ‘Allo’ wat zo veel betekent als ‘Ad libitum live orkest’ dat bestaat uit een trompet, saxofoon, trombone, bastuba en een grosse caisse (grote trom). Het enige wat ze niet doen is op een podium staan. Ze spelen tussen de aanwezigen en zorgen voor een ongelooflijke sfeer. Hun repertoire bestaat uit Vlaamse meezingers, Hollandse en Duitse schlagers, Franse chansons en nog meer ambiancemuziek. Ze spelen zelfs nummers op aanvraag onder het motto: als jullie het kunnen zingen, dan kunnen wij het spelen.”

Tussen en tijdens de optredens kan iedereen genieten van kip met frietjes in combinatie met 2 liter bier of halve en hele liters frisdrank. De studaxen voorzien ook cava voor de vrouwtjes! De Bierfeesten duren van 18 tot 23 uur. Daarna is er nog een afterparty met dj. De dresscode is Bayerisch,leuk maar geen must.

Kaarten

Je kunt kaarten reserveren voor tafels van 10, maar ook voor kleinere groepen of zelfs individueel aan 25 euro per persoon en 5 euro waarborg voor een bierglas van 1 liter, eten en 2 liter bier of frisdrank per persoon inbegrepen. Je kunt inschrijven via mail lieven.samyn@telenet.be. of het bedrag overschrijven op rekening BE87 3850 1011 0594, met vermelding van de naam van de vereniging of jouw eigen naam, inschrijving Fruhlingsfest.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier