Minderheidscoalitie Staden : “Medewerkers en bevolking slachtoffer van houding CD&V”

Jos Remaut

De coalitie van N-VA, Open VLD en SP.A reageert met verstomming op de mededeling van CD&V dat ze de gesprekken stopzet over gedoogsteun aan de huidige in de minderheid gestelde bestuursploeg.

Dat maakte CD&V Staden gisterenavond bekend, naar hun zeggen omdat ze in de gesprekken die gevoerd werden niet au sérieux werden genomen. N-VA, Open VLD en SP.A nemen akte van die beslissing, maar spreken de versie van CD&V met klem tegen.

“De drie coalitiepartijen hebben deze gesprekken steevast met het nodige respect en een constructieve houding gevoerd. In januari al werd de hand gereikt aan de CD&V-fractie voor overleg. Aanvankelijk bleek CD&V niet open te staan voor gesprekken met de coalitie. Pas een maand later werd toch op ons voorstel ingegaan.”

“CD&V bepaalde wel degelijk mee de inhoud van de gesprekken. De coalitie heeft – bij monde van burgemeester Francesco Vanderjeugd – heel gedetailleerd geantwoord op de bezorgdheden van CD&V. We zijn dan ook met verstomming geslagen door deze beslissing.”

Compromis over speelpleinwerking

“Er lagen namelijk verscheidene compromissen op tafel, waaronder onder andere een verregaand voorstel om de speelpleinwerking in 2017 gedeeltelijk te decentraliseren waar dat mogelijk is.”

“We stellen vast dat de beslissing van CD&V verregaande gevolgen heeft voor de dagelijkse werking van ons gemeentebestuur. Medewerkers en inwoners van Staden zijn hier het slachtoffer van. Belangrijke beslissingen die ten goede komen aan de toekomst van onze gemeente worden op die manier onmogelijk gemaakt. Dat was niet de intentie van N-VA, Open VLD en SP.A. Integendeel, wij wilden – samen met CD&V – zoeken naar een duurzame oplossing en zullen we dat nu ook nog blijven doen”, aldus nog de eendrachtige respectieve voorzitters Johan Bouckaert, Joeri Deprez en Bart Coopman, die nog een bijkomende mededeling aankondigen voor deze namiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier