Meulebeekse Paandersschool kaapt Milieuprijs 2017 weg

Juf Valerie met collega's en leerlingen samen op de foto met de burgemeester, de schepenen en leden van de milieuraad. © Foto Luc
Redactie KW

De tweejaarlijkse Milieuprijs gaat dit keer naar de leerlingen en het lerarenkorps van de Paandersschool. Zij kregen een cheque van 1.000 euro overhandigd.

Voor de Milieuprijs 2017 waren er twee kandidaturen die de aandacht trokken. Er was de eco-schoolsleutel en eco-planning van de Sint-Amandusschool en er was het groeninitiatief van de Paandersschool. Laatstgenoemde stimuleert het fietsgebruik, promoot het gebruik van groentebakken, zorgt voor vergroening op de speelplaats, plant fruitbomen aan en vraagt aan ‘natuurouders’ om mee te helpen bij de vernieuwing van de speeltoestellen door gebruik te maken van milieuvriendelijke grondstoffen. Toekomstdromen gaan de richting uit van het algemeen gebruik van ledverlichting en van het plaatsen van zonnepanelen.

Groene gemeente

Schepen van Leefmilieu, Danny Bossuyt, beklemtoonde in zijn welkomstwoord de inspanningen die door de gemeente gedaan worden om van Meulebeke een groene en milieubewuste gemeente te maken. Hij dankte eveneens de verenigingen, de scholen, de compostmeesters en de vele individuele personen voor hun inzet en hun bijdrage om dit doel mee te helpen bereiken.

Daarna was het de beurt aan de voorzitter van de milieuraad, Lieven Maddens, om de winnaar bekend te maken. Het was de ‘groene juf’ van de Paandersschool, Valerie Noppe, die de cheque van 1.000 euro in ontvangst mocht nemen.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier