Meteen vijftig leerlingen op eerste inschrijvingsdag van KU Leuven Campus Brugge

Emma Gardeyn uit Loppem was de allereerste om zich in te schrijven. © DDM
Redactie KW

Woensdag gingen in de nieuwbouw van de KU Leuven Campus Brugge de inschrijvingen van start voor het nieuwe schooljaar. “We mikken niet op kwantiteit, maar op kwaliteit”, aldus vicerector Piet Desmet.

Woensdagmorgen kwamen de eerste studenten zich aanmelden op de gloednieuwe campus Brugge van de KU Leuven. Bij het openen van de deuren waren al vijf vroege vogels present om hun handtekening te komen plaatsen. Dat tot grote tevredenheid van vicerector Piet Desmet (52). “Het doet me erg veel plezier dat we al vanaf de eerste minuut mensen mogen verwelkomen“, zegt hij. Op 25 september gaat het academiejaar officieel van start en het nieuwe gebouw moet een positief effect hebben op de inschrijvingen. “Als we met een dergelijk iconisch gebouw achteruitgaan, hebben we een probleem”, lacht Desmet.

Nieuwe profs

Alhoewel kwaliteit primeert op kwantiteit had hij toch al een nummer in gedachten qua nieuwe inschrijvingen. “We mikken op een 250-tal eerstejaars en dat moeten we in principe vlot halen. De gloednieuwe infrastructuur, waaronder de toplabo’s die zowel voor kinesisten als voor ingenieurs kunnen gebruikt worden, zijn een enorme troef. Wat de omkadering betreft, werden nieuwe profs aangetrokken die allen een excellente reputatie hebben, dus ik heb er vertrouwen in.”

Ik ben ervan overtuigd dat werken in de nieuwste omstandigheden een meerwaarde zal zijn voor mijn opleiding

Dat bleek alvast niet misplaatst, want gisteren stond de teller bij het afsluiten al op vijftig nieuwe inschrijvingen. De eer als eerste ingeschreven te zijn viel te beurt aan Emma Gardeyn (18) uit Loppem die voor de opleiding kinesitherapie koos. “Ik had absoluut niet verwacht de eerste te zijn”, reageerde ze wat overdonderd. “Het was een grote verrassing om meteen in de bloemetjes gezet te worden.” De reden van haar keuze was eenvoudig. “De afstand gaf voor mij toch de doorslag, aangezien ik anders richting Gent of Leuven moet.”

Infoavond

Al was ze daar toch ook een kijkje gaan nemen. “De infrastructuur valt daar natuurlijk niet te vergelijken met deze nieuwe campus. Ik ben ervan overtuigd dat werken in de nieuwste omstandigheden een meerwaarde zal zijn voor mijn opleiding.” Binnen een dikke maand is het zover, maar zenuwen had ze nog niet. “Laat me eerst nog maar wat van de vakantie genieten.” Geïnteresseerden kunnen op 25 augustus van 16 tot 21 uur nog op de campus terecht tijdens de infoavond.

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier