Met nieuwe troffelvloer in fuifzaal hoopt Het Entrepot nieuwe activiteiten binnen te halen

© Benny Proot
Redactie KW

Het Entrepot heeft een nieuwe zogenaamde troffelvloer in zijn fuifzaal laten leggen. Hiermee hoopt de creatieve vrijhaven de deur open te zetten voor nieuwe activiteiten.

In maart 2006 opende Het Entrepot zijn deuren. Sindsdien werd de originele betonnen vloer van het voormalige douanegebouw nooit vernieuwd. Na ruim tien jaar fuiven drong een renovatie zich op. “Op de oorspronkelijke vloer hebben we een firma uit Antwerpen een troffelvloer handmatig laten aanbrengen, goed voor een totale oppervlakte van 900 m²”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). “Dit is een elegante oplossing die ook fuifbestendig is.”

Het Entrepot investeerde maar liefst 51.582 euro in de gloednieuwe vloer. De creatieve vrijhaven putte hiervoor uit eigen middelen. “Dit is te danken aan het goede beheer van de voorbije jaren en de hoge opbrengst van Vama Veche vorig jaar”, schetst Demon.

Nieuwe klanten aantrekken

Dankzij de nieuwe vloer kan Het Entrepot een betere fuifzaal aanbieden. “We zouden ook graag nieuwe klanten aantrekken”, geeft zakelijk coördinator Pieterjan Lefever mee. “Tijdens de week staat onze grote, multifunctionele zaal vaak leeg, terwijl ze perfect gebruikt zou kunnen worden voor seminaries, congressen, dansopleidingen of andere evenementen. In de eerste plaats blijft het een fuifzaal. Daarom zullen we altijd voorrang blijven geven aan organisatoren van party’s. Als we de zaal optimaler zouden kunnen benutten, is dit een mooie bonus voor ons.”

Ook scholen kunnen van de grote (fuif)zaal van Het Entrepot gebruik maken, onderlijnt Demon. Op zaterdag 17 september genieten de initiatiefnemers van de party Wasted de eer om de nieuwe vloer in te fuiven.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier