Meisje van 17 uit Wenduine wordt ‘Junior Polderkok 2015’

Redactie KW

De 17-jarige Lize Quintens uit Wenduine werd dinsdagavond uitgeroepen tot winnaar van de ‘Junior Polderkok’-wedstrijd in Ter Groene Poorte.

Op dinsdag 3 maart vormden de Salons Ter Groene Poorte opnieuw het decor voor de ‘Junior Polderkok’-wedstrijd, een interne kookwedstrijd op gastronomisch niveau. Zeven leerlingen uit het vijfde jaar Hotelschool of Grootkeuken namen de kookhandschoen op en gingen creatief aan de slag met het West-Vlaams roodbruin, het centrale thema van deze editie.

Met dit kwaliteitsvolle streekproduct moesten ze het tegen elkaar opnemen en de vakjury proberen te overtuigen van hun originele recept. Onder meer topchef Patrick Devos, van het gelijknamige restaurant, beoordeelde de zeven gerechten op creativiteit, smaak en presentatie. Met haar gedurfde combinatie van het rode rundvlees en rode biet, stak Lize Quintens uit Wenduine er volgens hem met kop en schouders bovenuit. “Een mooi voorbeeld van hoe je met twee eenvoudige producten een origineel topgerecht kan creëren”, klonk het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier