Meer dan 7.000 blije kinderen op ‘Een Zee van Sporten’ in Oostende

Meer dan 7.000 leerlingen van 85 scholen namen de afgelopen dagen in Oostende deel aan 'Een Zee van Sporten'. © FRO
Redactie KW

Meer dan 7.000 leerlingen van 85 scholen namen de afgelopen dagen in Oostende deel aan ‘Een Zee van Sporten’, een sportief vakoverschrijdend project voor Vlaamse scholen.

Voor elke doelgroep werd een themadag uitgewerkt boordevol sport- en spel op maat. De begeleiding van alle activiteiten werd verzorgd door bekwame monitoren uit talrijke sportfederaties, sportclubs, SVS en de provincie West-Vlaanderen, met ondersteuning van verschillende secundaire en hogescholen.

Het initiatief ‘Een zee van Sporten’ is gegroeid uit de jaarlijkse wandeltocht voor de scholen van het gemeenschapsonderwijs, een idee van coördinator Gilbert Mamenout (turnleraar en ex-speler van Club Brugge). Vanaf 2000 werd de voettocht uitgebreid tot een sportfestijn, ‘Een Zee van Sporten’, voor leerlingen van alle onderwijsnetten. Door het grote succes vanuit heel Vlaanderen werd het in 2003 zelfs een fantastische tweedaagse. Vanaf 2011 werd het een driedaagse om de kwaliteit van de organisaties te optimaliseren.

Dit jaar konden de kinderen van kleuter en eerste graad op dinsdag en donderdag hun creativiteit en fantasie de vrije loop laten in het thema ‘Peter Pan’. De vier activiteiten vinden plaats in Duin & Zee, de duinen, het strand en de ruime binnenplaats. Op donderdag konden de deelnemers een halve dag proeven van een ruim aanbod van sporten. Op vrijdag kwamen de leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar in actie met een halve dag sport en spel op de dijk en op het strand.

Toekomst onzeker

In zijn speech sprak gedeputeerde Carl Vereecke zijn ongerustheid uit over de toekomst van ‘Een Zee van Sporten’. “Bloso, dat straks ‘Sport Vlaanderen’ wordt , was tot nu toe de grote sponsor van het project. De Vlaamse regering moet dringend alle bevoegdheden overdragen aan de bevoegde diensten. Als dat niet tijdig gebeurt, komen de subsidies van tal van activiteiten, manifestaties in 2017, in het gedrang. Het zou jammer zijn moesten dergelijke, mooie initiatieven, wegens financiële moeilijkheden, verdwijnen.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier