Meer dan 100 Kortrijkse kinderen genieten van namiddag vol sinterklaasplezier

De enthousiaste pieten in de sintkamer. © LOO
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Sinterklaas en zijn pieten nodigen woensdagnamiddag 120 kinderen persoonlijk uit voor een groot feest. Dankzij Table d’Amis, Balthazar Bistro en Parkhotel beleven kinderen die door omstandigheden de Sint moeten missen een namiddag vol plezier.

Binnengluren in de persoonlijke hotelkamer van Sinterklaas, welk kind droomt daar niet van. Woensdagmiddag trekken 120 kinderen naar het Parkhotel voor een hele namiddag feest met Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Op initiatief van de mensen van restaurant Table d’Amis, Balthazar Bistro en Parkhotel beleven kinderen die de Sint om uiteenlopende redenen moeten missen een dag vol activiteiten, lekker eten en cadeaus.

Op het programma van ‘Een Sint voor iedereen’ staan onder meer een lunch van kip met appelmoes en frietjes, een jutezakkenrace, dansen, een zoektocht in de hotelkamer van de Sint en een film in de Kinepolis. Matthieu Beudaert van Table D’Amis sprak zijn persoonlijke contacten aan om Sinterklaas naar het Parkhotel te halen. “We wilden iets rechtstreeks voor de kinderen doen. Gelukkig kunnen we rekenen op talrijke sponsors en ook een aantal studenten van Vives Hogeschool toonden zich meteen bereid om deze namiddag te komen helpen. Als deze keer een succes wordt, komt er zeker een vervolg.”

De organisatoren Sofie Delbeke, Veronique Vandewalle, Bob Van Mol, Matthieu Beudaert, Siska Demeulemeester, Mathieu Declercq en Brigitte Liénard samen met de zwarte pieten bij de namen van de sponsors.
De organisatoren Sofie Delbeke, Veronique Vandewalle, Bob Van Mol, Matthieu Beudaert, Siska Demeulemeester, Mathieu Declercq en Brigitte Liénard samen met de zwarte pieten bij de namen van de sponsors.© LOO

Terwijl de Sint nog aan het werk was, kwamen deze voormiddag al een aantal pieten ter plaatse. “Wij vinden het superleuk dat we deze middag zoveel kinderen mogen ontmoeten. Het sinterklaasfeest is een feest dat iedereen zou moeten kunnen meemaken”, klonk het erg enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier