Meer dan 1.000 jongeren op de been voor de Week van de Geletterdheid in Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

Dinsdag verzamelden meer dan 1.000 jongeren uit verscheidene Kortrijkse scholen aan de Leieboorden en de Skatebowl voor een mega-letter-picknick en letterspelletjes

Dit jaar staat 8 september, de internationale dag van de geletterdheid, in het teken van ‘jong en geletterd’. Van 7 tot 13 september richt de campagne Week van de Geletterdheid tijdens verschillende activiteiten de aandacht op de problematiek van laaggeletterdheid in onze informatiemaatschappij. “Alle organisaties en personen die zich aangesproken voelen, kunnen hier aan meewerken”, zegt Helga Kints van de Open school voor volwassenen.

De bibliotheek, stad Kortrijk en Open School voor Volwassenen sloegen de handen in elkaar voor een mega-letter-picknick. Ook de 56 leerlingen van het eerste leerjaar van de Basisschool Drie Hofsteden deden mee. Zij genoten onder meer van letterspelletjes, een literair kapsalon, graffitiworkshops, een picknick met lettersoep, een Bokwa demonstratie en een optreden van rapper Mc Equal.

Bloemetjes

Juffen Ellen, Gwenny en Sophie hadden meer dan de handen vol om hun enthousiaste groep leerlingen in toom te houden. Terwijl de klasvriendjes dansten en speelden hielden Ayoub, Fatima, Amélie en Lewis het iets rustiger. “Ik ben naar het letterkapsalon gegaan. Een lieve mevrouw heeft mijn haar mooi gemaakt met bloemetjes en bladgroen“, vertelt Fatima. Ook Amélie was opgetogen. “Ik koos voor twee grote bloemen en mooi versierde lettervlechtjes”, legt ze uit. De beide jongens speelden letterspelletjes en legden letterpuzzels samen. “Ik heb ook een henna-tattoo laten zetten en bollo-smitto gespeeld”, verklapt Lewis. “Ik heb geluisterd naar verhaaltjes, gekeken naar de Dansende Letters en geluisterd naar de rapper”, aldus nog Ayoub.

(PVH/BWB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier