Mathieu (17) werkt dagje mee met minister-president Bourgeois

Philippe Verhaest

In het kader van de Zuiddag steekt Izegemnaar Mathieu Libbrecht een handje toe op het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Tijdens de Zuiddag proeven liefst 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren een dag lang van het werkend leven. Hun loon staan ze af aan een sociaal project dat kinderen in de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië steunt.

Mathhieu Libbrecht (17) uit Izegem draait de hele dag mee bij zijn stadsgenoot en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. “Een erg leerrijke ervaring”, zegt hij. “Ik ben actief bij Buitenlands Beleid en woon enkele vergaderingen bij. Daarvan moet ik ook een verslag maken.”

Lunchen met de minister-president

Mathieu, die het zesde jaar wetenschappen-wiskunde aan Prizma Campus College in Izegem volgt, krijgt daarbij de hulp van een scholier uit Hasselt. “We beleven een erg interessante dag”, klinkt het. “Ik kon al even met de minister-president spreken en straks gaan we samen lunchen. Deze namiddag staan nog enkele vergaderingen op de agenda.”

“Of ik Geert Bourgeois zijn job zou willen doen? Ik ben echt onder de indruk van de grote verantwoordelijkheid die hij draagt. Ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn”, glimlacht hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier