Marlies gaat LIVE op Zuiddag: Help haar via #KWZUIDDAG

21/10/15 om 15:25 - Bijgewerkt om 16:08

Maar liefst 15.000 scholieren gaan morgen donderdag aan de slag voor een bedrijf, organisatie of de overheid in het kader van de Work for Change-campagne van Zuiddag. Marlies uit Poperinge komt een dagje op de webredactie van kw.be werken. En jij kan haar daar bij helpen...

Marlies gaat LIVE op Zuiddag: Help haar via #KWZUIDDAG

Marlies vond een job bij kw.be en zal een dag lang live Zuiddag in West-Vlaanderen in kaart brengen. © ML

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober kruipen scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar een jongerenproject in het Zuiden. Dit jaar kozen de jongeren voor een project ten voordele van de jongeren van La Campesina, een coöperatieve van cacaoboeren in Nicaragua.

Marlies Lameire uit Poperinge is één van de 15.000 scholieren die er morgen op uit trekken om een dagje te werken. "Het komt er eigenlijk op neer dat wij, de jongeren, voor één dag onze handen uit te mouwen steken en een job zoeken," licht Marlies toe. "De bedoeling hiervan is dat het geld dat we verdienen rechtstreeks naar een project van Zuiddag gaat." Kortom, wij -de brave zielen van KW.be- betalen haar loon aan Zuiddag.

Enthousiasme

"Nu is mijn vraag of uw krant het eventueel zou zien zitten om aan dit project mee te doen," mailde Marlies ons begin september al. "Zelf zou ik alvast heel enthousiast zijn om mee te doen, het is namelijk mijn droom om iets in de journalistiek te doen in mijn latere beroepsleven. Daarom zou ik het enorm interessant vinden om een dag op uw redactie te werken." Aan zoveel enthousiasme konden we niet weerstaan.

Deel je ervaringen via #KWZUIDDAG

En zo zal Marlies dus een dagje webbie zijn. Ze krijgt van ons meteen een specifieke opdracht mee: gooi je als vliegende reporter op de sociale media en breng de Zuiddag in West-Vlaanderen op de kaart, live op kw.be.

En daarbij hebben we de hulp nodig van alle scholieren, bedrijven, overheidsdiensten en particulieren die deelnemen aan Zuiddag. Deel morgen donderdag je ervaringen op de sociale media zoals Instagram, Twitter en andere digitale monstertjes met de hashtag #KWZUIDDAG. Onze Marlies kan jullie zo uit de ether plukken en in onze live-verslaggeving verwerken.

Maar vooral, geniet van jullie Zuiddag en proficiat om met al jullie jeugdige inzet voor een ietwat mooiere wereld te zorgen.

(mlt)

Herbeleef in de video hieronder de Zuiddag van vorig jaar.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!