‘Marcske’ promoot kraantjeswater bij schoolkinderen van Het Beverbos in Lichtervelde

© Foto Kurt
Redactie KW

Gemeentelijke Basisschool Het Beverbos in Lichtervelde heeft als eerste in Vlaanderen het nieuwe scholencharter van drinKraantjeswater getekend. Het doel van het charter is jong en oud te overtuigen van de voordelen van het drinken van kraantjeswater. Herman Verbruggen kwam langs als peter van het project.

‘drinKraantjeswater’ is een van oorsprong Limburgs project dat werd opgestart in 2009. Vanaf dit jaar wordt het project uitgerold naar de andere provincies waar De Watergroep actief is: delen van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het doel van het project is jong en oud te overtuigen van de voordelen van het drinken van kraantjeswater.

“Onze school maakt al gebruik van drinkfonteintjes op de speelplaatsen en schenkt ‘s middags enkel kraantjeswater in de refter”, aldus directeur Koen Neirynck. “Het schoolteam wil nu een tandje bijsteken. Door het scholencharter te ondertekenen, maken we ons engagement officieel. De installatie van de drankfonteintjes en het verbod op frisdranken waren een eerste stap, nu zijn we druk in de weer met het ontwikkelen van de volgende stappen. Zo willen we elke leerling bijvoorbeeld voorzien van een herbruikbare drinkfles.”

'Marcske' promoot kraantjeswater bij schoolkinderen van Het Beverbos in Lichtervelde

Herman Verbruggen, bekend als Marcske uit FC De Kampioenen, was als peter van het project ook van de partij. “Kraantjeswater is het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Als mijn bekende kop kan helpen om kinderen en hun ouders te laten nadenken over hun gedrag, dan draag ik graag mijn steentje bij.”

Scholen die het charter willen ondertekenen kunnen dat via een online formulier doen op www.drinkraantjeswater.be.

(TV- Foto’s Kurt/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier