Luna en Hailey uit Izegem razend populair op playback-app

© (Foto Frank)
Redactie KW

Musical.ly moet voor heel wat tieners zowat de populairste app op hun smartphone zijn. Ook Luna Dupont en Hailey Bonduwe zijn helemaal in de ban van het online platform. Meer nog, de twee meisjes zijn met hun 65.000 en 90.000 volgers razend populair. Pittig detail: de twee meisjes zijn allebei nog maar 10 jaar oud.

Ze zijn allebei 10 jaar oud, dansen op hoog niveau, gaan naar dezelfde school en bovendien lijken ze als twee druppels water op elkaar. Je zou haast zweren dat Luna Dupont uit Izegem en Hailey Bonduwe uit Ingelmunster tweelingzusjes zijn, maar niets is minder waar. “Hailey en Luna zijn allerbeste vriendinnen, maar heel wat mensen denken dat ze een tweeling zijn. Soms spreken ze zelfs af om dezelfde kleren aan te doen en hun haar op dezelfde manier te dragen, wat het natuurlijk allemaal nog verwarrender maakt”, lacht Hailey’s mama Sharon De Waele.

Musical.ly

Musical.ly is een social media app van Chinese oorsprong. Het concept van de app is zeer duidelijk. Het is namelijk de bedoeling dat gebruikers via de app korte video’s tussen de 15 seconden en een minuut maken waarin ze playbacken op een nummer dat ze zelf kiezen. Tijdens het maken van zo’n video kunnen de ‘musers’ gebruik maken van allerlei special effects om hun video wat te pimpen. Het lijkt allemaal heel simpel, maar dat is het allerminst. “Om een goed filmpje te maken moet je op heel wat dingen letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de achtergrond zo neutraal mogelijk is, en ook de belichting speelt een grote rol. Je moet bovendien heel goed letten op welke kleren je aandoet en hoe je er uit ziet want ook dat bepaalt mee hoe populair je filmpje wordt”, vertellen Hailey en Luna enthousiast.

Viraal

De twee meisjes kwamen voor het eerst met Musical.ly in aanraking via hun mama’s. “Ik had ooit eens van de app gehoord, en het leek me wel leuk om het eens uit te proberen. Samen met Hailey maakte ik voor de fun een filmpje en postte het online. Ook voor Luna is het op die manier begonnen. Onze meisjes waren op slag verkocht en mochten later hun eigen account op het platform aanmaken”, legt Hailey’s mama uit. Wat dus begon met een filmpje voor de fun is intussen uitgegroeid tot video’s die dagelijks tussen de 6.000 en 10.000 likes halen. “In het begin was alles nog heel onschuldig en kleinschalig, tot we een dansfilmpje van de meisjes online hadden geplaatst. Het ging zelfs zover dat mijn gsm de meldingen van Musical.ly niet meer aankon”, vertelt mama Sharon. “Plots kregen we heel erg veel likes op dat filmpje en zelfs Musical.ly zelf had het filmpje uitgelicht, waardoor het de wereld rond is gegaan. Sindsdien blijft het aantal volgers maar stijgen. Nu hebben we elk tussen de 65.000 en 90.000 volgers”, vullen Luna en Hailey aan.

Controle

Door de plotse populariteit van Luna en Hailey is Musical.ly serious business geworden. “Zowel de mama van Luna als ikzelf zijn heel vaak bezig met Musical.ly. We vinden het immers erg belangrijk om een oogje in het zeil te kunnen houden, want onze meisjes zijn tenslotte nog maar 10 jaar oud en hebben nog niet veel voeling met de werking van sociale media. Zo mogen ze bijvoorbeeld nooit een filmpje posten zonder dat wij dat goedgekeurd hebben en mogen ze nooit live gaan als wij niet in de buurt zijn. Daarnaast wijzen we hen ook regelmatig op de gevaren van sociale media, want niet iedereen heeft altijd even goede bedoelingen. Musical.ly is immers wereldwijd immens populair en ook Luna en Hailey hebben volgers van over de hele wereld”, zegt de mama van Hailey.

Selfie-time

De bekendheid van Hailey en Luna blijft niet beperkt tot Musical.ly. De meisjes hebben intussen ook een Instagram-account en een Youtube-kanaal. En ook op straat worden ze net als echte sterren om de haverklap herkend. “Als we ergens naartoe gaan is de kans heel groot dat iemand ons herkent en dan vragen ze altijd een selfie met ons. Dat is allemaal heel leuk en ook vaak grappig want soms komen er ook kinderen naar ons die ouder en groter zijn en probeer dan maar eens een goede selfie te nemen”, lachen Luna en Hailey.

Meet & greet

De populariteit van Luna en Hailey reikt zelfs al zo ver dat ze door de organisatoren van de Musical.ly-fandag op 15 april in Bobbejaanland gecontacteerd werden voor een meet & greet. “Op zondag 15 april mogen we samen met acht andere bekende Belgische musers naar Bobbejaanland waar er een meet & greet met onze fans gepland staat. We gaan er handtekening uitdelen en ook selfies en Musical.ly-filmpjes maken met onze fans”, leggen de vrolijke meisjes uit.

(CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier