Luc Pyncket schrijft boek over 80 jaar scouts in Ieper

Redactie KW

Luc Pyncket, een scout in hart en nieren, schreef een boek over “80 jaar scouts in Ieper.”

De scoutsgeschiedenis van de auteur zelf gaat naar 1959 terug toen hij zich voor het eerst bij de welpen aansloot. Luc Pyncket doorliep alle takken van de scouts en is op vandaag ook nog altijd lid van de Papascouts. De scouts hebben al vele jaren een ruimte in het archief van Ieper dat nu al is opgelopen tot zowat 80 meter. Samen met Norbert Lamerant doken ze in de prachtige documentatie die in de loop der jaren werd verzameld.

En 2015 leek de geschikte datum om er mee naar buiten te komen. Om de geschiedenis compleet te maken, is Luc intussen gestart met zoekwerk naar de laatste 25 jaren. Het resultaat van het vele werk is een lijvig en prachtig geïllustreerd boek van 288 bladzijden. De ontstaansgeschiedenis, ledenlijsten, groepsleiders, kampen, honderden totemnamen, bijzondere figuren, de rol van de scouts in de oorlogsjaren 40-44, tragische gebeurtenissen als de brandstichting in het lokaal blijven net als luchtigere gebeurtenissen niet onbesproken.

(HV-Foto HV)

Het boek is te verkrijgen via 0475 53 78 51 of luc.pyncket@gmail.com. Ook bij boetiek Lovely en in verschillende krantenwinkels ligt het boek te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier