Lokalen KLJ worden gerenoveerd

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, schepen van jeugd Bart Vandekerckhove en Richard Doeven Diensthoofd Jeugdvan de jeugdraad bezoeken de werken in de lokalen van KLJ Leffinge. (foto a-HD)uiterst links: Joerie Demaeght (hoofd klusjesdienst OCMW) tweede van rechts: Dries Ampe (voorzitter KLJ Leffinge)
Redactie KW

In navolging van Chiro Westende, die naar de Calidris kon verhuizen, en Jeugdhuis De Paravang, dat een nieuw dak kreeg, worden nu de lokalen van KLJ Leffinge onder handen genomen.

Onder impuls van jeugdschepen Bart Vandekerckhove wordt tijdens deze beleidsperiode fors geïnvesteerd in jeugdinfrastructuur. Na de diverse speelpleinen in verschillende deelgemeentes komt nu de infrastructuur van de jeugdverenigingen aan bod. “Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 klaagde de jeugdraad de slechte staat van de jeugdlokalen aan. En terecht”, verduidelijkt de schepen van Jeugd. “Ik engageerde me toen om daar iets aan te doen als ik de kans kreeg en ik houd woord. Ik maak me sterk dat tegen het einde van deze legislatuur alle jeugdverenigingen deftig zullen gehuisvest zijn.”

Samenwerking

Na Chiro Westende en Jeugdhuis De Paravang is nu KLJ Leffinge aan de beurt. De technische diensten van zowel OCMW als gemeentebestuur sloegen de handen in elkaar voor een ambitieus renovatieproject ter waarde van 100.000 euro, in samenspraak met de jeugddienst en de KLJ zelf. De werken zijn momenteel volop bezig en schieten goed op. “Alle inspanningen gebeuren in nauw overleg met het jeugdwerk zelf. Ik wil dan ook de leiding van de jeugdverenigingen, de jeugddienst en alle medewerkers van de technische afdelingen oprecht danken voor hun gezamenlijke inspanningen”, besluit Bart Vandekerckhove tevreden. Binnenkort duidt de gemeente ook een ontwerper aan voor nieuwe lokalen voor Chiro Leffinge.

(HD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier