Locatie voor nieuw speelplein in Mesen ligt vast

Redactie KW

De gemeenteraad van Mesen heeft donderdagavond de laatste details uitgeklaard voor de aanleg van een nieuw speelpleintje.

Mesen heeft vorige zomer en wedstrijd van Bebat vzw gewonnen. De stad zal zo tegen de paasvakantie uitgerust worden met een ecologisch speelplein op maat, uitsluitend gemaakt uit recycleerbare materialen. Het speelplein zal worden aangelegd op het grasveld recht tegenover het stadhuis. Naast de inbreng van Bebat (25.000 euro) zal ook stad Mesen een financiële inspanning leveren en tot 18.000 euro uitgeven voor de verdere uitbouw van het speelplein.

In volle centrum

Het speelplein komt op de grasstrook naast de kiosk en net voor het stadhuis en dus in volle centrum. “Zo is de sociale controle meteen groot,” zegt burgemeester Sandy Evrard. “We voorzien ook een afsluiting. Spelende kinderen worden zo afgeremd als ze dan toch de straat op willen. Bovendien kunnen we zo het speelplein afsluiten, zodat niemand nog toegang heeft. Een reglement over de openingsuren zal nog gestemd worden.”

Petanqueveldjes

Op de groene grasstrook naast de kiosk verdwijnt straks één boom en één rozenstruik. “Onder de andere boom komt een picknicktafel. Verder voorzien we ook de aanleg van twee petanquevelden. We hopen dat het onze mensen aanzet om een petangueclub te stichten.”

Het speelplein ligt centraal in het dorp, op amper 50 meter van het toeristisch infopunt. “De kinderen op bezoek met hun ouders in onze stad hebben meteen ook iets om naar uit te kijken. Ook de kinderen van onze basisschool zullen welkom zijn.”

Door het opzetten van tal van ludieke acties en inzamelinitiatieven zamelden de inwoners van Mesen tussen 1 en 31 mei 2014 maar liefst 31.200 gebruikte batterijen, zaklampen en accu’s in, goed voor 752,17 gram/inwoner. Ze werden daarmee winnaar van de tweede editie van de actie ‘Win een speelplein voor uw dorp’ voor West-Vlaanderen, van vzw Bebat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier