Liedje van Rekkems kinderkoor Hanblechia is uitgezongen

Roos Wullaert dirigeert het koor Hanbechia in Rekkem. © TGM
Redactie KW

Kinderkoor Hanblechia zag 35 jaar geleden het levenslicht in de schoot van de vrije basisschool, nu Ons Kasteeltje. Maar helaas is het liedje uitgezongen. Door te weinig kinderen en begeleiders moet het koor ermee ophouden. Roos Willaert en Jacques Dufourmont zijn er het hart van in.

“Er komt helaas geen extra jaar bij voor Hanblechia”, zucht Jacques. “We wilden wel doorgaan, maar mikten dan op een ledenbestand van vijftien kinderen. Op die manier kunnen we rekenen op subsidies van de jeugddienst. Want we willen elk kind de kans geven en vragen ook geen lidgeld. De teller bleef helaas stilstaan op zes, te weinig om een nieuw werkjaar in te zetten. En bovendien vonden we ook geen nieuwe begeleiders… We hebben ons vorig werkjaar afgesloten met een etentje samen met alle leden en de ouders. Toen al kregen we te horen dat sommige kinderen zouden afhaken. We keken uit naar de inschrijvingsdag, maar dat was geen succes.”

Comeback?

Voor kinderen is er dan ook een héél ruim aanbod aan vrijetijdsbesteding. Het feestje was dus voorlopig ons laatste wapenfeit. We zien wel of er nog een afscheidsconcert komt”, glimlacht Jacques.

Jacques Dufourmont.
Jacques Dufourmont.© TGM

“Of er misschien ooit een comeback komt? Ik wil alles eerst laten bezinken”, zegt Roos. “Ik was vroeger lid van de Chiro, waar het ledenbestand ook met ups en downs ging. Het ene moment was er bijna geen leiding meer, het andere moment bloeide dat weer op. Nu moeten we echter realistisch blijven en geen radicale beslissingen nemen.”

“We kunnen met Hanblechia wel nog altijd als ‘gelegenheidskoor’ voortdoen. Want we kregen altijd mooie en warme reacties tijdens onze optredens en bij feestelijkheden, zoals tijdens de kerstperiode bijvoorbeeld. Hanblechia is een klein, maar fijn koor! Als er kinderen geïnteresseerd zijn om het koor alsnog te vervoegen, dan kunnen ze bij mij terecht op 0473 41 65 45″, besluit Roos Willaert hoopvol. (TGM)

(TGM)