Licht en ruimte troef in gloednieuw kinderdagverblijf KIDZ Roeselare

Dee kinderen van de laatste rode boot met hun begeleidster Lisa Vanlerberghe, samen met OCMW-voorzitter Geert Depondt, verantwoordelijke KIDZ 0-3 jaar Peter Masschelein en Cynthia Bogaert, directeur Kindzorg bij de Stedelijk Zorgbedrijf Roeselare. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het kinderdagverblijf van KIDZ Roeselare keert terug naar zijn onderkomen in de Gasthuisstraat, dat volledig werd opgefrist. Het kinderdagverblijf, ook wel De Speelboot genoemd, verhuisde in juli 2013 tijdelijk naar de Kokelarestraat.

Het lange wachten werd finaal beloond met een prachtige, moderne locatie waar ruimte en vernieuwing troef zijn. OCMW-voorzitter Geert Depondt getuigt: “Het gebouw haalt een hoog kwaliteitsniveau en dit door de vele inspanningen die werden geleverd op het gebied van akoestiek, ventilatie en ergonomie”. Dit vertaalt zich in een aangename plek voor zowel de kinderen als de medewerkers. De extra investering in isolatie neemt galm weg, de ergonomie verhoogt door wendbare hoge eetstoelen, er is een ventilatiesysteem dat onaangename geurtjes doet verdwijnen, enzovoort.

“Wellicht de grootste troef is de ruimte”, vult verantwoordelijke Peter Masschelein aan. De vergunde capaciteit verhoogt van 63 naar 85 kinderen. Momenteel heeft KIDZ 0-3 jaar een erkenning voor 59 kinderen, een aantal dat bijgevolg zal stijgen.

(Benedikte Crombez)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier