Leerlingen VTI Diksmuide bouwen reuzenkerstballen

We zien staand v.l.n.r. Jonas Coudeville, Jorn Ghysdael, Zoga Trezhnjeva, Dylan Double, Robert Keirsebilck en Seyhan Nouwynck. Gehurkt v.l.n.r.: Jordy Rollé, Jason Everaert, Nordin D'Haene, Jason Dewulf, Ian Gheerardyn en Mateo Fiers. © KLD
Redactie KW

Heel opvallend in het Woumense straatbeeld dezer dagen zijn drie reuzengrote kerstballen met de uitgelaserde naam van het dorp, te midden van honderden fonkelende lichtjes.

Om de kerstsfeer in het dorp te versterken, deden de mensen van het Woumense bewonersplatform een beroep op de creatieve vaardigheden van een klas VTI-leerlingen. De jongeren leverden vorige week drie decoratieve kerstballen af, die in het dorp erg gesmaakt worden. Twee creaties werden geplaatst op de invalswegen, eentje staat op het voorplein van het woonzorgcentrum De OpenLink.

Energiezuinig

De kerstballen werden gerealiseerd door leerlingen van de afdelingen elektriciteit en mechanica-lassen-constructie. “De bouw van de kerstballen past in ons leerplan en heeft zowat drie weken geduurd. De decoratieve stukken hebben een diameter van twee meter”, vertelt coördinator Marc Vanhoucke. “Ze bestaan uit aluminium en staal en zijn volledig recycleerbaar. De reflectorkast bevat een energiezuinige ledverlichting. We proberen dan ook bij ieder project zo duurzaam mogelijk te werken. Het geheel is in kippengaas gewikkeld en voorzien van zowat duizend kleine lichtjes. Dit project toont de sterkte van de samenwerking tussen onze verschillende afdelingen aan.

Positieve reacties

Zesdejaarsleerling Jason Everaert (17) volgt de studierichting lassen-constructie en kijkt met trots terug op dit werkproject. “Ik heb de aluminium kasten waarin de ledlampen zich bevinden aan elkaar gelast en tot een geheel gemaakt. Als TIG-lasser vond ik het een leuke en leerrijke ervaring. Projectleider Marc Vanhoucke heeft ons in de lessen lassen-constructie flink aan het werk gezet, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben zeker en vast fier op deze prestatie. Het is leuk om je werk langs de openbare weg te zien staan in een gemeente die veel belang hecht aan kerstsfeer en -decoraties. De vele positieve reacties uit Woumen zijn natuurlijk leuk om te horen”, aldus Jason Everaert.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier