Leerlingen vinden onderdak in voormalig ziekenhuis in Ieper

We zien v.l.n.r. Kjell Patteeuw, de nieuwe administratieve directeur van de Sint-Maartensscholen Ieper, Lut Rooryck en Guido Soufflet. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen een aantal leerlingen van campus Immaculata van de Sint-Maartensscholen les krijgen in deel van het voormalige ziekenhuis Zwarte Zusters.

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en de Ieperse scholengemeenschap Sint-Maartensscholen mocht voorlopig al 74 leerlingen meer inschrijven dan vorig jaar. “Nochtans gaat dit in tegen de prognose die zegt dat er een daling zou zijn tot 2017”, zegt algemeen directeur Guido Soufflet. “We zijn dan ook tevreden dat veel ouders hun vertrouwen aan ons geven.”

Vooral de campus Immaculata in de Rijselstraat wordt de laatste tien jaar geconfronteerd met stijgende leerlingenaantallen. “We zijn gegaan van een 500 à 600 leerlingen tien jaar geleden naar 804 momenteel”, zegt technisch adviseur-coördinator Lut Rooryck van Immaculata. “Iedereen weet dat Immaculata al jaren krap behuisd is. Vandaar dat we zochten naar oplossingen.”

Blok langs de Rijselstraat

Die vonden ze in de voormalige kliniek van Zwarte Zusters, aanpalend aan de schoolsite. “Op 1 juli verliet campus Immaculata de oudste vleugel van het voormalige ziekenhuis. In het najaar wordt dit gebouw gelegen langs de Wenninckstraat gesloopt“, vervolgt Lut Rooryck. “Vanaf 1 september zullen een 200-tal leerlingen les volgen op de tweede verdieping van de nieuwste vleugel, gelegen op de hoek van de Rijselstraat met het Sint-Pieterskerkhof. Tijdens de maanden juli en augustus werd hard gewerkt om tien leslokalen in te richten.”

Daar blijft het niet bij. “Tegen september 2017 zal de volledige blok langs de Rijselstraat over de vier verdiepingen omgebouwd worden tot zestien actuele leslokalen. Ongeveer 300 leerlingen zullen hier dan les kunnen volgen. Op die manier kan het groeiend aantal leerlingen opgevangen worden”, besluit Lut Rooryck.

(TOGH – Foto TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier