Leerlingen Vesalius in Oostende laten Gambianen scherp zien

Vooraan de leerlingen Optiektechnieken Gianni, Carolien, Annelies, Melania, Sigert, achteraan de leerkrachten en begeleiders Kim Rooms en Eveline Viaene en directeur Dirk Degraeuwe. Schepen Hilde Veulemans en Peter Vanslambrouck vertegenwoordigen het stadsbestuur. (Foto BVO)
Redactie KW

De zesdejaars Optiektechnieken uit het Vesaliusinstituut zijn pas terug uit de Gambiaanse hoofdstad Banjul, waar ze brillen slepen voor 150 kinderen en volwassenen.

De reis naar Gambia betekende voor de school uit de Leffingestraat het sluitstuk van Machtige Montuur. In kader van dat project liep sinds mei 2013 een inzamelactie, waarbij Oostendenaars niet langer gebruikte brillen op verschillende plaatsen in de stad achter konden laten. Uiteindelijk werden er 5.000 brillen ingezameld. Deze monturen werden in februari naar Banjul in Gambia gebracht, waar 150 Gambianen op een bril wachtten.

Geduld

Vermits Machtige Montuur aansluit bij de stedenband van Oostende met Banjul, verleende het stadsbestuur steun. “Het leven in Banjul verloopt volledig anders”, vertellen de leerlingen Gianni, Carolien, Annelies, Melania, Sigert. “Ze interpreteren het begrip tijd volledig anders, waardoor je veel geduld moet oefenen. We hebben op twee weken tijd ontelbaar veel brilglazen geslepen, al was het materiaal daarvoor niet altijd optimaal.”

(BVO-foto BVO)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier