Leerlingen van Tieltse school De Bron vormen ‘boekenworm’ op speelplaats

Leerlingen van De Bron gaven boeken door en maakten daarna samen een woordenmozaiëk. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Dinsdagmorgen verzamelden de leerlingen van De Bron op de speelplaats voor een boekenactie.

Nadat er eerder werd gefietst (2012), bloembollen werden geplant (2013) en met een zak op het hoofd werd gedanst (2014), organiseert de cultuurwerkgroep SMACK (School met Aandacht voor Cultuur en Kunst) van De Bron op dinsdag 6 oktober om 10 uur weer een verrassende actie bij het begin van hun culturele werkjaar.

Dit schooljaar wil SMACK ‘iets met boeken doen’. De startactie van dinsdag 6 oktober stond dan ook in het teken van boeken: de leerlingen maakten lange ‘boeken-wormen’ en gaven op muziek boeken door. Deze boeken werden het vorige schooljaar massaal ingezameld (er kwamen boeken van leerlingen, leerkrachten en lokale bibliotheken binnen).

Toen de muziek stopte, werd aan de leerlingen gevraagd om op de 24ste pagina een woord te kiezen en dat op de speelplaats te noteren. Zo vormden ze een groot woordenmozaïek. Na de actie werd de ruilbibliotheek in gebruik genomen: in ruil voor een boek kunnen leerlingen een boek uit onze ruilkast meenemen en thuis of op school lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier