Leerlingen van het MAKZ Knokke-Heist voerden actie op coming-outdag

11/10/16 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:11

Leerlingen van het MAKZ Knokke-Heist voerden actie op de internationale coming-outdag. Ze riepen op om zich in te zetten tegen discriminatie, pesten, uitsluiting en geweld op school.

Leerlingen van het MAKZ Knokke-Heist voerden actie op coming-outdag

MAKZ directeur Johan Ryckx zet zijn handtekening onder de petitie waarop de namen van meer dan 250 van zijn leerlingen prijken. © DM

Aan de schoolpoort ondertekenden ruim 250 leerlingen een petitie. De leerlingen die hun handtekening zetten, kregen een GSA-plaktattoo als bewijs van hun engagement. Daarnaast pakte men een hele dag uit met een infostand. Ook de directie van het MAKZ Knokke-Heist onderschreef het GSA-charter en beloofde zich in te zetten om van de school een veilige plek te maken voor iedereen.

GSA's werken aan scholen waar iedereen zichzelf kan zijn. Want wat maakt het uit of je holebi, hetero, trans- of cisgender bent. Door gender- en seksuele diversiteit bespreekbaar én zichtbaar te maken werkt GSA aan een veilige school voor iedereen!

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!