Leerlingen van De Sprong in Kortrijk laten een Zombiemachine ontwikkelen

We zien Lisa Vromman, David Dutré en Janwit Changsura van Howest en juf Karen Pauwelyn van De Sprong. Vooraan staat Saiko Vanhoorne te glunderen. © EDB
Redactie KW

Leerlingen van De Sprong, campus Sint-Jan in Kortrijk, hebben maandag samen met leerlingen van een klas in Slovenië gekozen om een zombiemachine te maken.

MyMachine Global, het door de Verenigde Naties bekroonde initiatief voor kinderen die hun eigen droommachine willen ontwikkelen, is van start gegaan met een internationale samenwerking tussen Vlaanderen en Slovenië. Hierbij realiseren drie onderwijsniveaus in Kortrijk en Slovenië een gezamenlijke droommachine. De deelnemers werken gedurende het hele school- of academiejaar zowel online als offline samen en wisselen daarbij hun ervaringen en ideeën uit.

Zombiemachine

Maandag werd bepaald welk idee de kinderen werkelijk zouden laten ontwerpen door hogeschoolstudenten. Het werd de Zombiemachine, een idee van Saiko Vanhoorne (Gullegem) uit De Sprong. De klas van juf Karen Pauwelyn werkte het nu verder uit in de vorm van een maquette. Daarbij kregen de kinderen van 9 tot 11 jaar hulp van drie tweedejaarsstudenten Industrieel Productontwerp van Howest. Zo kunnen de ontwerpstudenten veel beter de wensen van de kinderen achterhalen en wordt de gedachte van samen een machine maken versterkt.

In november vertrekt het studententeam uit Kortrijk naar Slovenië om er tijdens een projectweek samen met de Sloveense studenten als één internationaal team de machine uit te werken. Bedoeling is dat het technisch middelbaar onderwijs uit beide landen – in Kortrijk zijn dat leerlingen van het PTI – een gezamenlijk werkend prototype kan bouwen in de eerste helft van 2016.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier