Leerlingen van De Koorddanser in Meulebeke zamelen geld in voor kinderen in armoede

De vierdejaars overhandigen de cheque aan Christiaan Hoorne van Stichting Pelicano. © Foto Luc
Redactie KW

De leerlingen van freinetschool De Koorddanser organiseerden een rommelmarkt ten voordele van de Stichting Pelicano, die de strijd aangaat met kinderarmoede in ons land. De kinderen verkochten speelgoed, gelukspopjes, koekjes en meer, alles samen goed voor een mooi bedrag van 865 euro.

Stichting Pelicano, opgericht in 2008 onder de koninklijke bescherming van Prinses Astrid, gaat de strijd aan met kinderarmoede in ons land. Elk kind heeft recht op dezelfde kansen: voedsel, gezonde leefomstandigheden, degelijk onderwijs en zinvolle vrijetijdsbesteding. Om die kansen op een duurzame manier waar te maken, worden fondsen ingezameld. Ook in Meulebeke werken ze eraan mee.

Op vrijdag 20 april mochten de leerlingen van de vierde klas, de klas van meester Johan, van freinetschool De Koorddanser een cheque ter waarde van 865 euro overhandigen aan Christiaan Hoorne, medeoprichter en algemeen directeur van Stichting Pelicano. Elk Pelicanokind wordt verder begeleid en ontvangt steun tot hij als jongvolwassene een diploma haalt en een volwaardige rol kan spelen in onze maatschappij.

Markt en koffiebar

“De kinderen van de vierde klas van De Koorddanser organiseerden een ‘Markt voor Stichting Pelicano'”, vertelt meester Johan Duyck. “Ze verkochten eigen tweedehands speelgoed, zelfgemaakte gelukspopjes, versierde stenen, cakejes en koekjes en Koorddansersleutelhangers, gemaakt met een 3D-printer. Er was ook een koffiebar voor de ouders, sympathisanten en grootouders.

Christiaan Hoorne is heel blij met de cheque. “Het betekent voor ons enorm veel dat mensen zich inzetten voor de medemens. Wanneer de kinderen van de klas van meester Johan erin slaagden om maar liefst 865 euro bijeen te zamelen, waren we dolgelukkig. Wij kunnen met die som enkele kinderen van een beter stukje leven laten genieten.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier