Leerlingen van De Bron in Tielt brengen theaterstuk ‘De Jossen’

Leerlingen van De Bron brengen schooltoneel. © Foto LVA
Redactie KW

In oc Vondel in Meulebeke brengen leerlingen van De Bron hun eigen versie van ‘De Jossen’, naar een theatertekst van Tom Lanoye. De schoolvoorstelling wordt opgevoerd op vrijdag 9 maart en op zondag 11 maart.

De Jossen zitten op één lijn. Ze denken hetzelfde en doen alles samen. Tot op het moment dat het een Jos te veel wordt. Hij twijfelt en breekt uit de rangen. Het collectief davert op zijn grondvesten. Kunnen de Jossen hun Josdom in stand houden? Haalt de samenhorigheid het op het individualisme? “Leen Maerten, Ruth Joos, Mette Van Poucke, Fien Bossuyt, Phebe Verbrugghe, Anouk Vanden Berghe, Helena Libbrecht, Tessa Libbrecht, Eline Vandenbruaene, Antje Verstaen en Pieter-Jan Frees leggen hun eigenheid in de theatertekst van Tom Lanoye“, zegt regisseur Steven Duyck.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 9 maart om 20 uur en op zondag 11 maart om 15 uur in oc Vondel in Meulebeke. Kaarten aan 7 euro verkrijgbaar op school (Hulstplein 32), via 051 42 49 07 of dbr.schoolvoorstelling@molenland.be. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen de voorstelling gratis bijwonen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier