Leerlingen textiel PTI vernieuwen studio’s in vzw Oranjehuis in Kortrijk

Redactie KW

Vandaag legden leerlingen van de richting textiel van het PTI de laatste hand aan twee studio’s van vzw Oranjehuis in Heule. Ze zorgden voor een nieuwe inrichting.

“Met de 12 leerlingen van de vijfdejaars van de textielrichtingen werkten we hier allemaal samen aan”, aldus Tjorven Vandemoortele, leerkracht weven aan het PTI, die samen met textielontwerpster Ann Vandersarren het project begeleidde. “De leerlingen kwamen in het begin van het schooljaar een kijkje nemen in de studio’s, die aan opfrissing toe waren. Ze maakten ontwerpen en brachten tekeningen aan.”

Uit de verschillende ontwerpen mochten de jongeren die in vzw Oranjehuis verblijven, kiezen welke twee ontwerpen ze het mooiste vonden. De laatste twee weken werkten de jongeren van de verschillende richtingen samen om de studio’s vandaag af te hebben. Volgende week nemen jongeren van vzw Oranjehuis, die er begeleid zelfstandig wonen, er hun intrek.

In het Oranjehuis zijn ze tevreden over het resultaat. “We vonden ook de ontmoeting tussen twee werelden van jongeren heel positief. Er wordt al gedacht aan een eventueel vervolg volgend schooljaar.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier