Leerlingen stoppen meubels (en ander gerief) in een nieuw kleedje in Kringwinkel Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Onder de titel ‘New Old Things’ herwerkten 11 leerlingen uit het BuSo Sint-Idesbald ‘onverkoopbare’ goederen uit de Kringwinkel Midwest tot originele creaties.

Al sinds september werken ze aan een productielijn die ze vandaag tentoonstelden in de Kringwinkel.

De leerlingen kwamen drie halve dagen per week naar het atelier, waar ze ervaringen mochten op doen. “De kroon op dit werk zou zijn mochten de meubels die de leerlingen gemaakt hebben verkocht worden”; zegt directeur van BuSo Sint- Idesbald Gerrit Demolder trots, “Hierdoor kunnen we onze leerlingen tonen dat iets onverkoopbaars opnieuw mooi kan gemaakt worden.” Styven Ottregan, leerling aan het BuSo Sint-Idesbald, is heel trots op de nieuwe meubeltjes die hij heeft gemaakt. “Ik heb van een oude naaimachine een bureau gemaakt. Nu kan deze opnieuw verkocht worden.”

Ook Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits, ziet potentieel in dit pilootproject. “Deze manier van leren, waarbij de leerlingen uit het buitengewoon onderwijs deeltijds achter de schoolbanken zitten, en daarnaast ook werken is zeer interessant. Ik wil dan ook ijveren dat deze manier van duaal leren een leerlijn wordt in het Vlaams onderwijs.”

Naast de meubeltjes opfrissen hebben de leerlingen ook meegeholpen aan het nieuwe interieur van de eco-café’s van de Kringloopwinkel.

(KT – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier