Leerlingen smullen van vergeten gerechtjes uit grootmoeders tijd
De kinderen van de stedelijke basisschool Sint-Michiels namen massaal deel aan de jaarlijkse Week van de Smaak.
Het thema van de Week van de Smaak was dit jaar ‘VergETEN?’ In de basisschool in de Rijselstraat werkten ze rond vergeten groenten en verloren tradities. Op de speelplaats werd er geknikkerd en gehoepeld, in alle klassen stond er de voorbije week wel iets te pruttelen op het vuur.
“Onze leerlingen gingen aan de slag met vergeten groenten uit grootmoeders tijd: pastinaak, koolrabi, rammenas, boterraapjes,… Een grootvader van een van onze leerlingen bracht een naoorlogs gerechtje met cornedbeef mee”, vertelt juf Liesbeth Desmedt. Zelfs het kookgerief was een knipoog naar de tijd van toen. “Zo werd de pastinaaksoep bijvoorbeeld door een ouderwetse passe-vite gedraaid”, aldus nog juf Liesbeth. Tijdens het slotmoment mochten de 150 leerlingen met al dat lekkers hun buikje rond smullen.
(WK)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier