Leerlingen Sint-Jozefsinstituut in Tielt doneren een stuk van hun haar

Redactie KW

Zestien leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut namen dinsdagmiddag afscheid van hun lange lokken. Minstens 20 centimeter haar doneerden ze aan de Geef om Haar-campagne van Think Pink.

Het waren de medeleerlingen en leerkrachten van het zesde jaar Haarzorg die de scharen mochten hanteren. “We zullen na deze middag al 58 donaties tellen”, legt Sofie Baart, een van de vier begeleidende leerkrachten, uit. “Zondag 22 mei startten we op de opendeurdag van de school door bezoekers aan te spreken, dus dat is een positief resultaat. We blijven met de afdeling Haarzorg van het Sint-Jozefsinstituut trouwens ambassadeur van Think Pink. Mensen die nog hun duit in het zakje willen doen, zijn vanzelfsprekend altijd welkom.”

Donderdagmiddag zijn alvast opnieuw 16 leerlingen bereid om hun haar te laten knippen. “In ruil krijgen ze gratis een wasbeurt en een nieuwe coupe”, aldus nog Sofie Baart. “Het is een mooi initiatief en we moedigen jongeren aan om iets te doen voor een ander.” Leerlingen en kapsters zijn alvast enthousiast: “Op deze manier iemand helpen, voelt goed”, klinkt het langs beide zijden.

(RDV – Foto RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier