Leerlingen PTI Kortrijk maken racewagen van bom uit de Tweede Wereldoorlog

Redactie KW

Op vrijdag 20 mei ging in Kortrijk Xpo de vierde editie van GP The Metal Awards door.

Organisator TOFAM, het Tewerkstellings- en Opleidingsfonds voor Arbeiders in de Metaalsector de geselecteerde projecten, leerlingen uit het lager en het secundair onderwijs, bezoekers en prominenten uit de metaalsector samen.

De laatstejaarsleerlingen toonden wat ze in hun mars hebben en streden om één van de negen felbegeerde prijzen. Dit jaar stelden leerlingen uit BSO-, TSO- en doorstroomrichtingen uit twaalf scholen vierentwintig projecten voor. Het doel van deze wedstrijd voor leerlingen uit metaalrichtingen is tonen dat metaal creatief en hoogtechnologisch is en dat er grote werkzekerheid is. Kristof De Vylder, sectorconsulent TOFAM West-Vlaanderen : “We willen tonen aan de buitenwereld, en zeker aan de jongeren, dat het clichébeeld dat men heeft van de metaalsector, een zware en vuile industrie waar geen plaats is voor creativiteit, absoluut niet klopt. Na een opleiding metaal kom je als jongere terecht in een uitgesproken technologische sector waar je voluit je creativiteit kwijt kan.”

Belly Tank Car

Eén van die projecten was de Belly Tank Car die door vier leerlingen van het PTI Kortrijk, Antoine Coudron, Gilles Perquy, Louis Verleysen en Robin Samyn, werd gemaakt.

Antoine Coudron (18) : “De studierichting metaal sprak me meteen aan. In de lassector is er een grote toekomst. Volgend jaar wil ik nog een zevende jaar elektriciteit volgen. In de Belly Tank Car zit een 350 cc motor. Uit het lege omhulsel van een bom uit de Tweede Wereldoorlog, hebben we de Belly Tank Car gemaakt door die open te schijven en er een chassis aan gemonteerd zonder vering. Het chassis hebben we versterkt. Er zit achteraan een benzinetank in. Het voertuig kan sneller rijden, omdat het wat lager hangt op de grond. Vanaf september zijn we beginnen werken aan onze Belly Tank Car, zonder dat we tekeningen hadden om ons op te baseren.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier