Leerlingen Oostends Vesaliusinstituut slijpen monturen in Banjul

© RB
Redactie KW

In de Gambiaanse hoofdstad Banjul slijpen leerlingen van het zesde jaar Optiektechnieken van het Vesaliusinstituut momenteel brilglazen voor de lokale bevolking.

“De reis van onze leerlingen en leerkracht Kim Rooms naar Banjul is het sluitstuk van ons project Machtige Montuur”, weet directeur Dirk Degraeuwe, die de reis zelf mee begeleidt. “De toenmalige vijfdejaars Optiektechnieken startten in mei 2013 met een groot brilleninzamelactie Brillen voor Gambia. Uiteindelijk werden 5.000 brillen ingezameld, wat een gigantisch succes mag genoemd worden. De leerlingen zetten een geldinzamelactie op en ook Stad Oostende bood ondersteuning. De burgemeester van Banjul bracht een bezoek aan onze school en regelde de medewerking ter plaatse. Tot begin maart zullen onze leerlingen Optiektechnieken gepaste brilglazen slijpen voor ongeveer 150 kinderen en volwassenen. Hiervoor gebruiken ze de ingezamelde tweedehandse monturen. Dankzij sponsors en de luchtvaartmaatschappij kon het vereiste technisch materiaal gratis tot in Banjul worden verscheept”, aldus directeur Dirk Degraeuwe.

De leerlingen Gianni Vermeylen, Annelies Devillé, Sigert Vanneste, Melania Perez Dios en Carolien Pelgrim blikten kort voor het vertrek enthousiast vooruit. “De reis naar Banjul wordt een niet te evenaren praktijkervaring. We leerden in klas hoe je brilglazen op maat kan slijpen en oogmetingen kan uitvoeren. In Gambia zullen de omstandigheden hiervoor allesbehalve ideaal zijn. De trip naar Banjul is een mooie manier om ons toekomstig beroep als opticien te toetsen aan de praktijk en dit te combineren met belangeloze inzet voor anderen”, besluiten de leerlingen.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier