Leerlingen mode bezorgen reuzen van Izegem een nieuwe outfit

Redactie KW

Leerlingen van de afdeling ‘Mode’ van scholengroep Prizma helpen in Izegem de reuzen in het nieuw steken. Bedoeling is dat de vier reuzen volgend jaar een grote comeback maken.


Al een tijdje worden in Izegem plannen gesmeed om de vier stadsreuzen bij evenementen terug in het straatbeeld te laten verschijnen. Belleman Guy Vandendriessche speelde hier een trekkersrol in en cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA) sprong mee op de kar. Tegen volgend voorjaar worden de reuzen klaargestoomd.

“Er is veel werk aan”, zegt Guy Vandendriessche. “Enkel de reus Tillo van den Bond verkeert in prima staat. Aan Tijl, Nele en de Rosten van Kachtem is veel werk.”

Een deel van dat werk is intussen geleverd. De constructie van de reuzen werd terug in orde gebracht en de outfits worden vernieuwd. Hiervoor kan een beroep gedaan worden op leerlingen mode van de school Prizma campus IdP. Meer bepaald gaat het om zesdejaars Mode, Realisatie en Verkoop en de zevendejaars Mode en Verkoop. Goed voor in totaal 20 leerlingen. In de stadsmagazijnen, waar de reuzen huizen, werd vandaag de eerste pasbeurt uitgevoerd.

(MI – Foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier